Η Δημιουργός του Κέντρου «Ψυχική Φροντίδα»

Η Τσώλη Σοφία είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με Μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Ψυχονευροενδοκρινολογία του Στρες και την Προαγωγή Υγείας της Ιατρικής Σχολής.(αρ.Πρωτ.7936). Το ερευνητικό και θεραπευτικό της έργο εστιάζεται στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία, η οποία περιλαμβάνει τη γνωσιακή θεραπεία, τη θεραπεία μέσω της αξιοποίησης του συναισθήματος και των τεχνικών χαλάρωσης για τη μείωση του Στρες.

  Στο ενεργητικό της έχει εργαστεί σε κέντρα συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παίδων-εφήβων και σε κέντρα ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές ανάγκες.

  Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη διαχείριση του στρες σε κλινικό και υγιή πληθυσμό ως μέσον θεραπείας, πρόληψης και προαγωγής υγείας σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο.

  Στο ερευνητικό της ενδιαφέρον έχει συγγράψει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε ελληνικές εφημερίδες και ιατρικά περιοδικά για το στρες και τις ψυχοσωματικές παθήσεις.

Για να δείτε το πλήρες βιογραφικό μου πατήστε εδώ